een-rebound-relatie-een-goed-idee-of-niet

Een rebound relatie, je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien heb je het zelf al eens mee gemaakt. Wat is een rebound relatie? Dit is een relatie die vaak volgt kort nadat de relatie van iemand op de klippen is gelopen. Het hebben van een rebound relatie is dus vaak een manier om het gebroken hart te lijmen.

Vervelend is echter dat de persoon die de relatie aan is gegaan een gebroken hart kan krijgen door de perikelen van de rebounder omdat een rebound relatie vaak niet begonnen is uit pure liefde voor de ander. Een rebound relatie is niet begonnen om de ander pijn te doen maar vaak is het zo dat de persoon die de rebound relatie begonnen is geen heldere blik had op het moment dat hij of zij de relatie aanging en zich dus vol overgave in de armen van een ander heeft gestort omdat hij of zij een manier zocht om over het liefdesverdriet heen te komen. Een rebound relatie heeft dus ook weinig toekomst, het is natuurlijk niet uitgesloten dat de relatie zou kunnen gaan werken maar de kans is aanzienlijk kleiner dan dat de kans op een leuke toekomst is bij een normale relatie. Een rebound relatie kan twee kanten op gaan, zo zou de relatie uiteindelijk wel kunnen werken omdat de persoon die de rebound begonnen is uiteindelijk gaat inzien hoe zo’n geweldige partner jij bent of de relatie draait nergens op uit en jullie gaan uit elkaar.

Hoe herken ik een rebound relatie?

Als één van jullie beide nog erg veel bezig is met een voorgaande relatie, kan dit een teken zijn van een rebound relatie. Je praat nog veel over je ex partner, je denkt nog veel aan je ex partner of je doet er alles aan om je ex partner toevallig te treffen of te spreken, het zijn allemaal signalen dat je nog niet over je ex partner heen bent. Wellicht heb je een mooie tijd met je ex gehad maar dit is geen reden om voortdurend meer met hem of haar bezig te zijn aangezien je nu een nieuwe relatie hebt.

Ook is het vaak zo dat een rebound relatie vaak begonnen is kort nadat de vorige relatie op de klippen is gelopen. Het hoeft natuurlijk niet per definitie een teken te zijn dat je een rebound relatie hebt want je kan immers ook de liefde van je leven hebben ontmoet in zeer korte tijd na de breuk maar over het algemeen is het wel een teken van een rebound relatie.

Nog een teken van een rebound relatie kan zijn is dat je het gevoel hebt dat jij en je huidige partner eigenlijk niet bij elkaar passen, een rebound relatie is immers niet doordacht. Vaak merk je in de eerste paar dagen al dat het niet helemaal klopt en dat jullie meningen verder uit elkaar liggen dan jij wellicht had gedacht. Er zullen ruzies ontstaan doordat de karakters van jullie beide teveel verschillen maar vaak is het zo dat de persoon die een rebound relatie is begonnen niet wil werken aan zijn fouten en gewoon mee gaat met de stroom. Als jullie relatie echt veel betekend zouden jullie beide graag willen werken aan de fouten om jullie relatie te verbeteren. Mocht een van beide partijen dit niet willen is het dus eigenlijk al niet de moeite waard om voor te vechten.

Jou omgeving zal misschien ook al een aantal keer hebben benoemd naar jou dat je huidige partner niet bij jou past. Natuurlijk kan dit ook gebeuren binnen een ‘normale’ relatie. Maar omdat het binnen een rebound relatie ook vaak het geval is dat de partners te veel verschillen kun je in plaats van het advies negeren beter eens gaan na denken of dit echt zo is. Vraag aan de mensen die dichtbij staan waarom ze denken dat je partner niet bij je past en vraag jezelf af of dit inderdaad klopt. De uitspraak liefde maakt blind is natuurlijk niet voor niets ontstaan, als jij het slachtoffer bent van een rebound kan het dus zijn dat je gewoon niet in hebt gezien dat jullie te veel verschillen. En als jij de rebound zelf bent begonnen uit verdriet is de kans ook klein dat jij in hebt gezien dat jullie karakters niet matchen met elkaar.

Wat kun je doen als je in een rebound relatie zit?

Als je het vermoeden hebt dat je in een rebound relatie zit zul je jezelf een aantal vragen moet gaan stellen, waarom heb ik mijn huidige partner uitgekozen? Heb ik nog steeds gevoelens voor mijn ex partner? Zie ik een toekomst met mijn huidige partner? De antwoorden op deze vragen zullen wellicht niet leuk zijn maar het is belangrijk om eerlijk tegen over jezelf en tegenover je partner te zijn. Ook als je het vermoeden hebt dat jij het slachtoffer van een rebound relatie bent kun je je partner deze vragen stellen, zeg tegen hem of haar dat je het gevoel hebt dat de relatie niet gekozen is uit liefde maar dat jij het gevoel hebt dat de relatie begonnen is om het liefdes verdriet van je partner te vergeten.

Het is nooit leuk om te horen dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt en de situatie is voor jullie beide niet prettig. Zorg er dus voor dat je eerlijk en open bent tegen elkaar zodat jullie beide weten waar jullie aan toe zijn. Zoals al eerder genoemd hoeft een rebound relatie niet het einde te betekenen!

Nadelen van een rebound relatie

Een rebound relatie is nooit zo leuk als het klinkt. Als jij de persoon bent die de rebound relatie begonnen is om over je verdriet heen te komen kan je voor vervelende situaties komen te staan. Aangezien een rebound relatie vaak niet is begonnen uit liefde maar uit verdriet om de breuk met je ex partner kan het zijn dat je door deze relatie nog meer verdriet krijgt. Je kunt in je huidige partner negatieve eigenschappen tegen komen die je ex beslist niet had, zo kan je nieuwe partner misschien wel een hekel hebben aan jou huisdier terwijl jou ex partner ontzettend leuk om ging met jou huisdier. Daarnaast kan het zo zijn dat jou ex partner ook heeft besloten een nieuwe relatie aan te gaan aangezien jij dit ook gedaan hebt. Vaak is het aangaan van een nieuwe relatie namelijk een teken dat je over je ex partner heen bent. Als je nog wel graag met je ex partner een relatie had willen hebben is de kans nu kleiner geworden dat het nog wat word dan voor heen. Vraag jezelf dus na de breuk direct af of het de juiste keuze was en of je niet nog graag een poging had willen doen jullie relatie te redden.

Eerlijkheid duurt het langst en het kan je veel Ellende Besparen

Als je het slachtoffer bent van een rebound relatie kun je ook veel verdriet krijgen aangezien jij wel daadwerkelijk verliefd bent op je huidige partner. Jij hebt immers niet net een relatie breuk achter de rug. Als je er dan achter komt dat jou partner niet voor jou heeft gekozen uit liefde maar uit verdriet zal het je hart breken. Ook in deze situatie is het belangrijk dat je op tijd eerlijk bent voor jezelf en ook dat je eerlijk bent tegen over jou partner. Heb jij het vermoeden dat je gebruikt word om over verdriet van je partner te komen praat er dan over! Hoe langer de rebound relatie zal duren hoe meer verdriet jij zult hebben wanneer de relatie stuk loopt. Het is daarom ook niet verstandig om de andere kant op de kijken ondanks dat je het vermoeden hebt dat je gebruikt word om over het verdriet van je huidige partner te komen.

Conclusie: is een Rebound Relatie Verstandig?

De conclusie is vrij simpel, een rebound relatie is voor geen van beide partijen gezond. Jullie zullen beide op den duur verdriet hebben. Nogmaals; wees dus eerlijk tegenover jezelf en je partner zodat jullie beide verder kunnen met jullie leven.